Феновете на Левски възроптаха срещу последните решения на Дисциплинарната комисия. Както е известно, в изминалия 20-и кръг на А група имаше доста ексцесии по време на по-напрегнатите мачове, а наложените санкции се видяха несъразмерни спрямо случилото се на привържениците на "сините", които сведоха пример с това как е бил третиран тимът от Герена в подобни ситуации преди няколко месеца. Те напомниха, че левскарите са сред най-санкционираните отбори от началото на сезона.

Припомняме, че бранител номер 1 на България за 2014-а година и играч на Лудогорец Комин Моци показа неприличен жест по време на срещата с Литекс, а след това феновете на "оранжевите" хвърлиха бомбичка. В София пък при дербито между Локо Сф и ЦСКА запалянковците на "червените" отравиха възгласи на расистка основа спрямо футболиста на домакините Елтон.

Ето и пълния текст на декларацията без редакторска намеса:

"БФС отново извади перото и погали клубове и футболисти след напрегнатия кръг през уикенда. ДК към футболната централа е много стриктна, „принципна“ и строга, когато става въпрос за Левски, а в много от останалите случаи си затваря очите и запушва ушите.

Започваме по хронология. Козмин Моци показа не един, а два средни пръста, но го наказаха нежно. „Националният герой“ отнесе по-сериозна санкция от своя клуб, отколкото от тези, които трябваше да го накажат. Срам и позор. От тук насетне „средният пръст“ може да се приема за трогателен поздрав от страна на футболистите. С две думи, положението е смях в залата.

Още един парадокс. „Агитката“ на Литекс, която както обикновено е от 20 човека, хвърли бомбичка, която гръмна до Барт от Лудогорец, който трябваше да получи лекарска помощ след инцидента. Санкцията е смешна – 3 000 лева. Представете си, ако това беше сторено от наши фенове? Воят щеше да е до небесата, а наказанието с пъти по-голямо и сурово. Да припомним, че за същото провинение, когато бомбичка падна до оператор на ТВ7, при това без да го нарани и без да се наложи лекарска помощ, Левски беше наказан да играе без публика за 2 мача.

Стигаме и до срещата на стадион „Локомотив“ в София. Чуха се някои възгласи, които се определят като маймунски звуци. Потвърди ги и коментатора по телевизията, който със сигурност не е глух човек. Публиката на един от двата отбора ги отправи по адрес на Елтон от състава на домакините. Това остана без последствия. За подобни провинения Левски редовно отнася санкции в размер на почти 40 000 лева. Аршинът отдавна е сменен. „Синьото БФС“ има само един спонсор и това е Левски. Г-н Михайлов, отпушете ушите на делегата...
Не забравяйте, че съвсем скоро Марио Балотели идва в София и същите тези хора, които Вие с лека ръка помилвахте, могат да повторят постъпката си. Дали ФИФА ще е толкова милостива към БФС и националния отбор?

За финал ще помолим Борислав Михайлов и хората му да следят изкъсо честността на играта в последните кръгове от редовния сезон. Ние също ще гледаме, а ако нещо не е чисто и решено на терена, ще реагираме.

Обещаваме този път да го направим подобаващо и запомнящо се! А ние държим на думата си."