ЦСКА беше на прага на криза, но Левски не е Зимбру. "Червените" бяха готови да си стиснат ръката със съперника и на реми, но "сините" предпочетоха да подарят успеха на своя опонент. Стойчо Младенов може да е спокоен, докато Левски е в подобно състояние на духа. "Сините" изиграха двубоя без грам мозък.

Треньорът Пепе Мурсия извади странен състав. Няколко неща се набиват на очи. Стефано Кунчев смени Наумовски, който пази в първата среща от сезона. Щом един отбор върти вратарите си, значи нещо не е наред.

Трудно е да се прецени дали голът на Карачанаков е „вратарски“, но остана усещането, че тази топка може да бъде извадена. Привличането на двама вратари беше грешка. Ако заплатата на Блажевич е била проблем, едва ли общото възнаграждение на Кунчев и македонецът е по-малко от това на хърватина.

Левски излезе с двама контузени срещу ЦСКА. Божинов и Крумов играха с травми. На всичкото отгоре "сините" започнаха с Антонио Аниете. Испанецът загатна потенциал, но в 30-та минута вече движеше "по капли". Офанзивният футболист бе отлична опция за резерва, но треньорът го хвърли в огъня и след това трябваше да го смени, което явно се превърна в грешка. 

Като първа смяна влезе Антон Огнянов. Заговори се, че ще ходи под наем в Локомотив София, ако стане така, значи мачът срещу ЦСКА е бил нещо между дебют и бенефис за крилото. Някой вижда ли логика в този ход? За капак Левски не направи трета смяна, а губеше с 0:2. В общи линии Мурсия проведе мача с ЦСКА като треньор на средношколски тим.

Естествено, че цялата вина не бива да се изсипва върху главата на испанеца, който дойде наскоро. Нужно е да я подели с "лидерите". Валери Божинов е под всякаква критика. Нападателят се придвижва по терена все едно носи торба с цимент. Състоянието му е лошо и меко казано трябва да потърси вината в себе си.

Владимир Гаджев сякаш е орисан да сърба попарата в Левски. Халфът пусна няколко добри паса, но динамиката му не беше на ниво за дерби сблъсък. В крайна сметка излезе, че единственият, който може да се нарече водач в Левски е Веселин Минев.

На 33 той продължава да е класа за А група. Близнакът бе привлечен от Станимир Стоилов преди години, за да е резерва на Лусио Вагнер. Това показва къде е Левски в момента, и къде е бил съвсем доскоро.

Най-общо казано, "сините" не могат да вкарат гол в предни позиции, ако ще мачът да е 150 минути. Опитват се да играят прекалено сложно, а футболът е успешен, когато е по-рационален.

В защита положението си е все същото. Дуетът Белаид и Стойчев не вдъхва особена увереност. Бившият футболист на Локомотив Пловдив отново остана под топката във важен момент и това доведе до втория гол за "червените".

Десният бек Крумов изигра добро първо полувреме, а през втората част беше развинтен от Карачанаков. В отбрана за Левски играят трима слаби и един добър. Това ни показа Вечното дерби. 

Останалите и те в общи линии са ясни. Прохазка продължава да си е същият Прохазка. Бедоя прилича на класическо менте, макар и да е рано да го съдим. Луис Педро е момче с качества, но успя да си изкара изключително тъп червен картон, което говори за липса на зрялост.

В момента най-големият съперник на Левски е Левски. "Сините" не мислят на терена, отборът беше събран по бързата процедура и това е оправданието в този момент. На "Герена" са длъжни да се подобрят, защото търпението на публиката не е безгранично. Феновете и снощи показаха, че са различни от другите и подкрепиха тима си след поредната издънка. Те обичат Левски. Любовта им обаче е насочена към онзи Левски от миналото и този в мечтите.