Левски сътвори коронния си номер от последните години. „Сините“ са царе да секнат собствения си ентусиазъм. Тъкмо надигнат глава и стъпват лошо в неподходящ момент.

Загубата от Локомотив в Пловдив бе плод на лошото адаптиране към обстановката. Стойчо Стоев е уязвим по един параграф. В деня преди срещата на „Лаута“ специалистът отговори странно на един от удачен въпрос, който му беше зададен. Той бе свързан с евентуалните му притеснения за терена на стадиона в Пловдив с оглед на лошото време в последните дни. Отговорът бе откровен, но много особен: „Не съм се замислял, честно да ви кажа, но се надявам да е добър“.

Надеждите са едно, но реалностите други. Левски трябва да е наясно с всички подробности, а тази беше от значителните. Теренът изигра ключова роля, а гостите не се адаптираха към обстановката. Маниерът на игра беше като подарък за „смърфовете“. Дългите топки се оказаха изключително удобни за Котев и Тунчев, а в обратната посока Камбуров и Балдовалиев притесняваха Карнер и Белаид. В крайна сметка мачът беше решен от подхлъзването на Минев, което донесе трите точки за Локомотив Пловдив, който привикна чудесно към спецификите на домашния си терен.

Софиянци изиграха наивно важния мач. Левски не трябваше да изневерява на себе си, въпреки че условията затрудниха налаганата преса и разиграването по тревата. 

В интерес на обективността Левски изигра първия си слаб мач от началото на сезона. Пропуските на Курдов, Диаби, Бедоя и Костадинов са факт, но липсваше компактната игра от първите кръгове. Може би носовете са били малко вирнати, но това въобще не е оправдание. На този етап „сините“ нямат никакво право да са надменни, а е редно да го раздават по-скромно.

Стойчо Стоев не получи подкрепа от смените, които направи. Бедоя е класа и тепърва ще влезе в своя познат ритъм. Махмудов влезе безобразно, Диаби показа доста грапава техника, макар че е неудачно да го съдим за 15 минути футбол на тежък терен.

По-притеснително е положението с македонеца. Денис Махмудов започва бавно да пристъпва към графата „трансферно разочарование“. Реално погледнато той е поставен в трудна ситуация. Първите четири кръга ги игра като „фалшива деветка“, а след това се превърна в резерва, което не му помага особено. 

На този етап Левски има нужда от хладнокръвие, а правенето на излишна драми ще натежи. Програмата на „сините“ е твърде любопитна. Куриозно е, но в следващите седем кръга тимът играе шест мача в София и гостува в Ловеч. Пет от тези срещи са на хубавия терен, който предоставя „Георги Аспарухов“. Точно тази серия ще покаже нивото на Левски. Целта пред отбора е повече от ясна. Класиране в европейските клубни турнири. Първото място изглежда резервирано за Лудогорец, който притежава значителна класа, въпреки че се разтресе от лятната криза. 

Левски има нужда от подкрепа в предстоящите мачове на софийска територия. Публиката е неоспорим фактор, който би трябвало да наклони везните в предстоящите равностойни сблъсъци.