След 15-годишна пауза Димитър Димитров ще се озове на „Герена“. Анонсът, че това ще стане чак от месец януари, оставя едно малко съмнение, но все пак говорим за мъжка дума. 

Херо симпатизира на Левски, но не желае да си рискува реномето. Той ще се хване на хорото, когато се чувства достатъчно подготвен за тази тежка задача. В следващите месеци ще му се наложи да търси нови футболисти. „Сините“ ще подготвят поредната селекция, която този път трябва да е безупречна. Все пак Димитров има пред себе си цялото време на света, за да открие „бижута“. В Бургас успя да намери солидни футболисти като Абел Анисе, Шаешу, Жужу, Мишел Платини и прочие. Сега се налага да работи по същата система. Добри футболисти, но безплатни. Батков няма да извади пари и ще гледа от дистанция събитията, свързани с клуба му. 

И докато на „Герена“ чакат Херо за треньор, Георги Иванов отново ще бъде всичко в Левски, което крие съответните рискове. Неговата не е лесна. Гонзо има поредица от мачове, в които трябва да подобри „сините“. След няколко срещи физическото състояние на тима ще е по-добро. Играчите ще се сработят в някаква степен, вероятно ще дойдат победите, но ще има и разочарования, тъй като Левски е далеч от истината. 

Бившият нападател има да си къса нервите, но какво да се прави, Гонзо е от хората, които никога не отказват на Левски. За добро или лошо. До Нова година има още 15 мача от А група плюс ангажиментите в турнира за Купата на България. Пред треньора – директор не оставана нищо друго освен да работи здраво. Пустата любов към Левски му вкара доста напрежение, но както вече отбелязахме, Гонзо не може да каже „не“ на „сините“. Няма как да си даде отсрочка.

В Левски имат необходимост от екипна работа. Между сегашния треньор, който би трябвало да остане директор през 2015 година, и неговия наследник е нужна приемственост. Двамата са длъжни да гледат в една и съща посока, за да не се налага на всеки три месеца да говорим и пишем за новия Левски. Както вече усетихме през последните години новият е като стария. 

В следващите месеци феновете ще видят хубаво и лошо, това е повече от ясно. Нормално е в това си състояние Левски да лъкатуши. В създалата се ситуация, а и във всяка друга, запалянковците могат да помогнат само по един начин. Тяхната мисия е да подкрепят и обичат отбора си. Времената за синия фен са трудни, а любовта необяснима. Важното е да я има.