Затишието около селекцията в Левски приключи. Ефектът на доминото заработи и започнаха да изкачат нови имена, които евентуално ще се влеят в „сините“ редици. 

Куриозно е, че тримата спрягани за атаката на Левски са от Африка. Идеята е ясна, „сините“ търсят повишаване на скоростта, която на моменти през първата част от сезона бе доста скромна.

В контролата срещу Карабах се видя, че Стойчо Стоев се справя добре в началото на своя треньорски път в Левски. Тонът отново бе задаван от обичайните заподозряни. В Анталия впечатляват Роман Прохазка, Мигел Бедоя и Антонио Аниете. 

Липсата на бърз нападател е очебийна и може това да породи рокадите в атака. Изглежда, че Домовчийски ще си тръгне, а на неговото място се издирва бърз и як голмайстор. Другата промяна се предвижда да бъде на фланга, където Луис Педро не впечатлява, а се дебне за бърз играч от сорта на Гари Родригес.

Липсата на пари принуждава „сините“ да се гмуркат в екзотиката, но и това е част от играта. Тук вече е въпрос на късмет, контакти и майсторлък. Към днешна дата клубът посяга към гвинеец от Спортинг Лисабон, който е направил първите стъпки в Италия. 

Сомалиец с норвежки паспорт преминал през Англия, Унгария и Португалия, както и играл за последно в непризнатото първенство от турската част на Кипър. 
Селекцията в предни позиции се очертава доста шарена, а целта е Левски да превключи на по-бърза предавка.

Първата порция от зимната селекция на Стойчо Стоев и Георги Иванов бе с идея да се заздрави отбраната. За целта взеха сръбски вратар, румънски защитник и български бек. Явно се търсеше опит и хладнокръвие, за да не стават издънки в защита. На този етап от наблюдаваното в контролите над всички нови изпъква румънецът Емил Нину, който спечели симпатии още при преговорите с Левски, по време на които, направи компромиси, за да сложи синия екип.

Привличането на екзотични играчи е любопитно, но изисква изострено внимание. Африканците по природа са бързи, но си струва да имаш едно наум. Какво ще стане, ако закъснеят заплатите? Едно е сигурно, че в такава ситуация чужденците са най-сприхави, защото са дошли основно за пари. Това май не важи за хора като Прохазка, Бедоя и Аниете, които са пример, че Левски умее да уцелва при правенето на селекция.