Преди години Тодор Батков допусна първата си и най- генерална грешка като собственик на Левски. ГРЕШКАТА бе, че уволни Станимир Стоилов и Наско Сираков от клуба. Направи го, защото се беше притеснил, че ЦСКА води на „сините“ с 16 точки, а се задаваше протоколно дерби, ако съществува такова понятие. Близките съветници го подведоха и

тогава Батков сбърка, а самият той след време призна, че е оплел конците в онзи момент. Историята показва, че точно в онзи миг адвокатът тръгна по наклонената плоскост. За съжаление с него потегли и Левски - любимият тим на много българи.

По стечение на обстоятелствата днес разликата между вечните противници отново е 16 точки в полза на „червените“. Разликата в класирането е, че Левски не е втори, а шести. Другият момент е, че не е в края на сезона, а в средата. Тоест тя може и да лавира, но като гледаме непостоянството на „сините“ по-скоро ще порасне, отколкото да се смали. За да има подобен паралел, тимът на Батков трябва да е в първата шестица. Това към днешна дата не е никак сигурно.

Между тези 16 точки и онези, разликата е голяма. Тогава Левски имаше млад и обещаващ тим, а ЦСКА изгуби лиценза си. Онази формация на „сините“ стана шампион година по-късно, а след това много от играчите бяха продадени. Това се случваше в критични моменти, защото адвокатът все трябва да „връзва двата края“. Тогава съперничеството беше класическо – Левски срещу ЦСКА. Сега има друг силен играч - игралият доскоро в Шампионската лига Лудогорец.

Във финансово отношение днес канапът е скъсан. Двата края могат да бъдат събрани, ако се появи някой друг. Тодор Батков сякаш вече не може да си го позволи. Търси спонсор.

На терена Левски е най-непостоянният отбор в А група. Днес играят слабо, утре бият Лудогорец. Способни са да направят серия от победи, която да бъде последвана от куп провали. Най-просто казано Левски може да падне от всеки, но е във възможностите му да прави бели на по-добрите. В отбора има постове, които са пълна дупка.

След двубоя със Славия „сините“ си намериха виновник. Вратарят е провалил отбора. Факт е, че Пламен Илиев не е в най-добрата си форма. Няма спор, че му липсват сантиметри, за да е топ ниво, но години наред той е най-лансираният на тази позиция. Заради Илиев от „Герена“ си тръгнаха Божидар Митрев и Горан Блажевич. Никакъв шанс не получиха Михаил Иванов и Ивайло Василев. Точно преди една година Илиев беше герой, защото хвана дузпи срещу ЦСКА за Купата, а днес е виновен. Виновник е, но сред най-малките в Левски. Куриозно е да се отбележи, че именно Георги Иванов го взе на „Герена“. Гонзо също е доста уязвим, защото това си е неговият отбор. През лятото той си избра Мурсия, после той си го уволни, а сега той ръководи процеса. По традиция на него се падат най-трудните времена. Няма пари, никакво лоби на нито едно ниво. Може да е някаква съдба, но има достатъчно смекчаващи вината обстоятелства. И все пак играта и резултатите зависят от Гонзо.

Мачът със Славия отмина. Най-добрата новина за левскарите дойде с последния съдийски сигнал на Георги Кабаков. Футболната година свърши. „Сините“ повече няма да играят, което означава, че няма възможност да падат. Тази година падаха като за поне пет. Юбилеят бе горчив, но така е имало да стане.

Следващите дни ще са стратегически за Левски. Батков е в най-деликатното положение, откакто има нещо общо с любимия тим на много българи. Разликата е 16 точки, но това вече е малък проблем. Клубът е на командно дишане. Не се знае кой ще е треньор, кой ще намира пари и какво ще се случва с отбора през 2015 година.

Днес на стадион „Славия“ се случи и нещо хубаво. Георги Иванов се прегърна радушно с Георги Петков. Поприказваха си като хора след дербито. В очите на вратаря се виждаше, че не се наслаждава на синята загуба. Припомняме, че в един период Гонзо и Петков бяха люти врагове. Очевидно са осъзнали, че проблемът не е между тях. Няма генерални различия между фигурите минали през Левски. Няма какво да делят Сираков, Стоилов, Гонзо, Йовов, Боримиров, Топузаков, Телкийски, Пелето и прочие. Те писаха историята на Левски заедно с още достойни момчета. Тогава Батков разтури всичко след нелепи съвети. Сега Левски прилича на сбирщина, която има нужда от обединение и нови лица. На Левски му е необходима незабавна промяна, защото сегашното положение не се трае.

Не е нормално футболистите на Левски да играят без заплати и премии. Те пък и едни футболисти...Разбира се, има и такива, които показват прилично ниво за родните стандарти. Това обаче е друга тема. Сега няма да ги коментираме, само ще напишем головата разлика на „сините“. 24 на 24. Това не е било. Когато Батков получи Левски от Чорни клубът се бореше за златните медали, имаше златни момчета, които продаваше за златни пари. Сега Левски е категорично в златната среда. При адвоката любимият отбор на много българи имаше чудесни моменти, но сегашният срам е небивал. Батков не е футболист, нито пък треньор, но той делегира правата на тези, които управляваха „сините“ през последните години. Вината за целия срив си е негова. Сега е притиснат да вземе решения. Разликата пак е 16 точки, а предишния път бе извършено истинско престъпление спрямо Левски.