„Кажи ми какъв ти е централният нападател, да ти кажа какъв ти е отборът“, тази фраза важи много силно за Левски. През годините „сините“ винаги са били изключително зависими от своя голмайстор. За този клуб „номер девет“ е издигнат в култ. Аспарухов, Миланов, Сираков, Георги Иванов и много други са защитавали с чест синята фланелка. По закон централният нападател е най-коментираният футболист на „Герена“. Мнозина са се покрили с вечна слава, а други са били смазани от тежестта да водят атаката на Левски.

Два дни преди втория кръг от новия шампионат, „сините“ нямат централен нападател. През паузата бяха взети двама, но те нямат картотеки за двубоя с Литекс. Както обикновено в последните години, Левски е закъснял. Със селекцията, с картотекирането, с подготовката... Основата версия за забавянето е, че в клуба станаха солидни реформи. Те също закъсняха. Смяната на Тодор Батков сякаш се забави с няколко години, но това е съвсем друг въпрос. Времето отново не стигна и Стойчо Стоев прибегна до тъй наречената „фалшива деветка“, която е известна още и като „скрита деветка“. Няма как да излезе нещо добро от фалшиво и скрито нещо, но и това ще оставим на страна.

Левски ще излезе с компромисен вариант в атака, което не е удобство за треньора. Той трудно ще компенсира липсата на истински нападател. Видът на „сините“ е експериментален и тук е моментът за помощ от трибуните.

В събота вечерта Левски отново ще е с много млади на терена, а от другата страна ще е един от най-големите съперници в А група. Отсъствието на номер 9 може да се компенсира само от 12-тия играч. Именно той е перманентната звезда на тима, а това важи още повече в подобен момент, когато клубът търпи реформи.

Запалянковците на Левски са длъжни да ударят едно здраво рамо на младата команда, която Стоев ще пусне. Мачът е изключително стратегически, макар да е още в началото на много дълъг сезон. Програмата на Левски е сложна, а загубата на точки неминуемо би усложнила ситуацията. Напрежението на „Герена“ има свойството да се появява за минути. То е въпрос на една-две загуби.

Левски изпъква с едно пред останалите девет отбора в А група. Големият джокер е публиката, която трябва да се прояви в горещата съботна вечер.

„Сините“ нямат номер 9, но това не е болка за умиране. Дванадесетият играч трябва да е в обичайната добра кондиция, а и неговата картотека е безусловна и не зависи от капризите на други.

Между другото, на „Герена“ имат футболист с номер 12. Той се казва Божидар Краев и в последните месеци е твърд титуляр. Наскоро стана на 18, а в състава със сигурност ще има поне още един-двама от юношите. Още една причина този отбор да бъде подкрепен. Просто заради идеята. Нали мнозина мечтаят за Левски пълен със собствени кадри.