Левски нанесе обида на своите фенове в последните два домакински двубоя. „Сините“ имаха да играят само за честта си, а не успяха да го направят. „Завоюваха“ нула точки и отблъснаха желаещите да се завърнат на трибуните. Тази работа става с футбол, а призивите могат да бъдат малък плюс. 

Новият сектор е чудесен. Трибуната създава удобства, бива я. Няма козирка, но това не е причината да седи полупразна. Хората искат да гледат футбол и Левски да бъде достоен състав, който да внушава притеснение и даже страх в съперниците. 

Срещу Локомотив Пловдив и Славия „сините“ можеха да направят позитивен анонс за следващия сезон, но се получи нещо различно. Нелогична треньорска рокада и много въпроси преди завръщането в Европа.

Стадионът е пуст и мачовете започват да приличат на частно парти. Мнозина се вълнуват от Левски, страдат с клуба, но не искат да го гледат на живо, защото знаят какво ще получат. Рано или късно - отборът ще ги разочарова.

Изглежда, че треньорският проблем е най-малък, колкото и важна да е тази позиция в Левски. На „Герена“ им трябва стратегия, нужно им е качество и характери. В момента ситуацията е следната. Дори да играеш лошо, рано или късно, идва мач с Левски, който ще ти оправи настроението. Монтана си тръгна доволен от София, Локомотив Пловдив и Славия биха в дома на „сините“, а Лудогорец взе това, което му трябваше.

След сносната лятна селекция, дойде зимната, която не впечатли. Менголо, Нар и Бабатунде не вдъхват доверие. Може и да имат някакви качества, но те няма как да решат важен мач. По никое време „сините“ шефове направиха треньорска рокада, която трябваше да даде резултат. На този етап той е негативен. Клубната управа трябва да се вземе в ръце, защото времето до първите мачове в Европа е твърде кратко. Най-лошо ще е, ако първите двубои се окажат и последни. Такава опасност съществува.

Първият бушон вече гръмна и неговото име е Стойчо Стоев. Човекът си отиде от „Герена“ с чест. Георги Иванов хем го подкрепи, хем не му помогна, за да не го уволнят. Директорът говори избирателно, а моментът явно не е подходящ. Легендата знае, че напрежението вече пада изцяло върху него. Люпко Петрович е нов и може да извади един килограм оправдания. 

Преди години домакинска загуба на „Герена“ беше събитие. Две поред се смятаха за трагедия, ако изобщо се е стигало до подобна поредица. Преди години на стадион „Георги Аспарухов“ се гостуваше трудно, а сега си като на частно парти. Почти всички се познават, почти винаги знаят каква е програмата. От време на време има и приятни изненади, но те са рядкост. Агитката подкрепя на мускули, но и това е до време. 

Новите собственици закърпиха положението във финансово естество, но това е само част от играта. Левски трябва да върне манталитета си, а не да бъде интересен на малцината ентусиасти, които не пропускат мач. Гледат, ядосват се и подкрепят на инат. Критериите са опасно снижени.