Президентът на сръбския елитен Радник сподели пред Гонг, че не би отказал контрола с родния Левски. Новица Тончев е благодетел на новака в местната първа лига, а вчера наблюдава двубоя на Радник с Партизан, в който избухна българският голмайстор Валери Божинов. Таранът заби два гола и добави една асистенция и вече има реални шансове да стане водещият реализатор в Сърбия.

Тончев разговаря на тема „Левски“ с един от отявлените фенове на „сините“ Любо Яшев, който бе движеща сила за направата на паметната плоча на метростанция „Стадион Васил Левски“, която бе посветена на 100-годишния
юбилей на футболния тим.

Президентът на Радник сподели своите впечатления пред Гонг и Дарик за изявите на Божинов във вчерашната среща:

„Става хубав мач, нищо че нашият отбор губи. Нали видяхте кой вкарва головете? Ние се намираме най-близо до София и българинът вкарва голове. За нашият град Сурдулица е голям успех да играе с клубове като Партизан и Цървена звезда. Ние се съревноваваме с по-малките клубове. Целта ни е да играем хубав футбол срещу Звезда и Партизан. Бихме искали да играем и с Левски. На този етап може да го направим чрез приятелска среща, а след време може и в европейските турнири. Догодина ще направим по-силен отбор и ще се борим за място в европейските надпревари“, коментира Новица Тончев.

Босът на сърбите наблюдава срещата неотлъчно със своите синове, които му помагат във футболния бизнес. Младите момчета също проявиха интерес от евентуално гостуване в София на Левски. По-големият Станислав дърпа конците в клуба, а по-малкият Владислав гледа жадно към зеления терен, докато Радник играе срещу Партизан.

В клубната ложа говорят с уважение и любов за България. Повечето в областта са с българско самосъзнание и въобще не се почувстваха засегната от „българските“ голове в мача.

При второто попадение на Божинов един от шефовете на Радник стана на крака и отсече:“Как може точно нашият да ни вкарва“?