Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков е дал любопитно предложение на Дисциплинарната комисия, относно провеждането на Вечното дерби в бъдеще.

„Благодаря на Дисциплинарната комисия, че ни даде възможност да се защитим. На нас този мач с ЦСКА ни коства подписването на седем договора с Национална спортна база и разход на средства около 60 хиляди лева. На практика ние не домакинстваме на нашия стадион, а носим отговорност. Смятам, че моделът дербито да се играе на този стадион вече е изчерпан. Мисля, че ситуацията е огледална и за колегите от ЦСКА, защото и те могат да имат същите проблеми. Ние предложихме мачовете да се върнат на клубните стадиони като да има лимитиране на гостуващата агитка според капацитета на стадиона. Ако и това не работи, може да се прибегне до вариант да няма гостуващи агитки на дербито. Да присъства само домакинска публика и официалните лица на гостите“, сподели Баждеков.

„Ние ще приемем всяко решение на Дисциплинарната комисия. Със сигурност всяка санкция ще е тежка за нас. От началото на сезона платихме много глоби, а изпуснахме ползи от това, че 3 мача бяха без публика на нашия стадион. Това още повече утежнява и без това нелеката ни ситуация от финансова гледна точка“, продължи финансистът на „сините“.